Elektromos bringapark kiépítése kezdődött meg

Elektromos bringapark kiépítése kezdődött meg Sátoraljaújhelyen. Egy határon átnyúló pályázati programnak segítségével Zemplén és Szőlőske felvidéki településekkel együtt több e-bike-ot vásárolnak meg. Az eszközök előnye, hogy kisebb energiaráfordítással közlekedhetünk, hiszen a beépített elektromos rásegítő szerkezet könnyíti a kerékpározást. Az első depó helyek kialakítása már elkezdődött.

Sátoraljaújhely egyik határon túli pályázatának látványos beruházása az elektromos bringahálózat kiépítése. Zemplén és Szőlőske felvidéki településekkel együtt a több helyen lesz könnyen kölcsönözhető, gps készülékkel, és lopásgátlóval ellátott kerékpár elhelyezve. Turista és helyi egyaránt használhatja majd.

Az állomásokat úgy alakították ki, hogy a teljes várost lefedje, és a közlekedő viszonylag könnyen le tudja rakni azokat, úticélja végén. Így, akár egy bevásárláshoz, vagy egy könnyed kiránduláshoz is igénybe lehet majd venni.

Az elektromos bringahálózathoz, napelemes dokkoló állomások épülnek majd, a kölcsönzését pedig online rendszeren keresztül is intézhetjük.